Love it clean with Vileda

LOVE IT CLEAN – ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

LOVE IT CLEAN – ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

  

  Η πρωτοβουλία «Αγάπησε την καθαριότητα» είναι η συνεισφορά μας στο να μετατρέψουμε όχι μόνο τα νοικοκυριά αλλά και το περιβάλλον σε ένα πιο καθαρό μέρος.

Η διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων και των καταναλωτικών απορριμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι ωκεανοί, η γεωργία και η ποιότητα της ζωής μας εξαρτώνται απόλυτα από το πώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές τον ανθρώπινο αντίκτυπο στον πλανήτη. Τα απόβλητα στο περιβάλλον είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί δράση. Ως κατασκευαστής καθαριστικών προϊόντων διεθνούς φήμης, έχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε τον πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη Γη ένα καθαρότερο μέρος μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Κατά τη διάρκεια όλου του κύκλου ζωής των προϊόντων μας, από την προμήθεια πρώτων υλών μέχρι την απόρριψη, λαμβάνουμε υπόψη τα περιβαλλοντικά κριτήρια ως τα βασικά μέτρα για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας μας, ενώ πάντα προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την εξαιρετική απόδοση των προϊόντων μας.

Εστιάζουμε την προσοχή μας σε τρεις βασικούς τομείς όπου πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε τη μέγιστη διαφορά: παράγουμε προϊόντα που διαρκούν, δίνουμε στα υλικά έναν δεύτερο κύκλο ζωής και εξαλείφουμε τα απορρίμματα.

«Η δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας δεν είναι σύμπτωση αλλά το άμεσο αποτέλεσμα των δράσεων που αναλαμβάνουμε ως όμιλος εταιρειών και ως καταναλωτές. Είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Τα ανθεκτικά μας προϊόντα βοηθούν στη μείωση των απορριμάτων, ενώ ταυτόχρονα έχουν εξαιρετική απόδοση. Τα τελευταία χρόνια αυξήσαμε, χωρίς διακοπή, τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στα συμπαγή προϊόντα μας από 15 έως 40 τοις εκατό. Σχεδόν όλες οι πλαστικές συσκευασίες μας είναι ανακυκλώσιμες. Ωστόσο, έχουμε την ευθύνη να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να κάνουμε τη διαφορά όπου μπορούμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, δημιουργήσαμε την εταιρική μας πρωτοβουλία Αγάπησε την καθαριότητα, που αντιπροσωπεύει τη βασική μας πεποίθηση ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις επόμενες γενιές. Για τα προσεχή έτη, είμαστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη φιλόδοξων στόχων και είμαστε υπογράφον μέλος της Παγκόσμιας Δέσμευσης της Νέας Πλαστικής Οικονομίας του Ιδρύματος Ellen MacArthur. Επειδή πιστεύουμε ότι στη βιωσιμότητα πετυχαίνουμε περισσότερα με λιγότερα μέσα, θέλουμε να συνεχίσουμε να μειώνουμε τα απορρίμματα, να προωθούμε τις βιώσιμες συσκευασίες, να σχεδιάζουμε προϊόντα χωρίς τη χρήση παρθένου πλαστικού και να εστιάζουμε στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε καλύτερα: την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που διαρκούν.»
Love-it-clean recycle icon

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΝΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΝΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ

  Η ανακύκλωση και η ανακυκλωσιμότητα είναι βασικοί παράγοντες για να διατηρήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις πρώτες ύλες στην κυκλική οικονομία. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό, διασώζουμε πολύτιμες πρώτες ύλες από το να αποσυρθούν και να μην χρησιμοποιηθούν ξανά. Αυξάνουμε συνεχώς την ποσότητα ανακυκλωμένων υλών στα προϊόντα μας. Σήμερα, πάνω από το 40% των συμπαγών πλαστικών κομματιών που χρησιμοποιούμε στα καθαριστικά μας προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με νέες τεχνολογίες και μεθόδους για να δώσουμε σε περισσότερα πλαστικά έναν δεύτερο κύκλο ζωής ως ένα προϊόν υψηλής ποιότητας της Vileda. 

Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών μειώνει την παραγωγή απορριμάτων. Τι θα γίνει όμως με τα μελλοντικά προϊόντα; Για να επανέλθει το πλαστικό στην κυκλική οικονομία, αφού έχει χρησιμοποιηθεί, πρέπει να διαχωριστεί, να διασπαστεί και να ανακυκλωθεί. Όσο πιο αγνό είναι το πλαστικό τόσο καλύτερο είναι για τη διαδικασία ανακύκλωσης. Για αυτό τον λόγο, οι πλαστικές μας συσκευασίες αποτελούνται από 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες πολυπροπυλενίου/πολυαιθυλενίου.

Για συσκευασίες κυματοειδούς χαρτιού, χρησιμοποιούμε ακόμα και υλικά που προέρχονται από ανακυκλωμένα απορρίμματα συσκευασιών (υπάρχουν υλικά που προέρχονται μέχρι και από 100% απορρίμματα συσκευασιών).

INT_LIC_page-banner-recycled-PET.jpg

ΣΚΟΥΠΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ PET: Από το 2005, οι τρίχες στις σκούπες μας κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, προερχόμενο από χρησιμοποιημένα θραύσματα μπουκαλιών. Μειώνουμε τη χρήση παρθένων πρώτων υλών και εξασφαλίζουμε ότι οι τρίχες είναι καλά στερεωμένες στον σκελετό, συγκριτικά με τις παραδοσιακές σκούπες.
INT_LIC_page-banner_UMT_TURBO_GR.jpg

ΕΞΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΕΞΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Εξαλείφουμε από την αρχή τα απορρίμματα. Τι σημαίνει αυτό; Με κάθε νέα καινοτομία, αναζητούμε τρόπους να εξαλείψουμε τα απορρίμματα και τις βλαβερές ουσίες.

Μειωμένη χρήση υλικών

Μειωμένη χρήση υλικών

ΜΕΙΩΣΗ της χρήσης υλικών μέσω επανασχεδιασμού και καινοτομίας | Εξοικονόμηση 5.000 t CO².

INT_LIC_teaser-reduce-material_V2_GR.jpg

  

Ελαχιστοποίηση υλικών συσκευασίας

Ελαχιστοποίηση υλικών συσκευασίας

Προσπαθούμε συνεχώς να ελαχιστοποιούμε την ποσότητα υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούμε. Έχουμε αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη την απόδοση της συσκευασίας και τον αντίκτυπο στο περιβάλλον σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Διερευνούμε νέα, καινοτόμα υλικά συσκευασίας που βοηθούν στη μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον.​​​​​​​​​​​​​​

INT_LIC_teaser-minimalize-packaging_V2_GR.jpg

  

Standard 100 από την OEKO-TEX

Standard 100 από την OEKO-TEX

Το ​​​​​​STANDARD 100 της OEKO-TEX® είναι μια από τις πιο γνωστές σημάνσεις παγκοσμίως για υφάσματα που έχουν ελεγχθεί για βλαβερές ουσίες. Συχνά, τα όρια που τίθενται για το STANDARD 100 υπερβαίνουν τις εθνικές και διεθνείς απαιτήσεις. Πολλά από τα προϊόντα καθαρισμού από υφασμένες πρώτες ύλες πιστοποιούνται σύμφωνα με το πρότυπο της OEKO-TEX® STANDARD 100. Αυτό επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα μας έχουν ελεγχθεί για βλαβερές ουσίες.

INT_LIC_teaser-Oeko-Tex_V2.jpg

  

​​​​​​​​​​Μείωση της χρήσης παρθένων πρώτων υλών

​​​​​​​​​​Μείωση της χρήσης παρθένων πρώτων υλών

Χρησιμοποιούμε μια μοναδική τεχνολογία που μειώνει τη χρήση παρθένων πρώτων υλών σε πολλές σκούπες. Με αυτόν τον τρόπο, η κεφαλή της σκούπας είναι ελαφρύτερη, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούμε πλαστικό. Επίσης, μια μεγάλη γκάμα των προϊόντων μας έχει πιστοποιηθεί από την Plastica Seconda Vita.

INT_LIC_teaser-virgin-raw-materia_V2_GR.jpg

  

ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ

ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα ανθεκτικά μας προϊόντα τόσο καλύτερο είναι για το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φορά που τα επαναχρησιμοποιείτε δεν προστίθενται προϊόντα στο σύστημα απορριμμάτων. Δεν ενθαρρύνουμε απλά τους πελάτες μας να κρατούν και να επαναχρησιμοποιούν τα προϊόντα της Vileda, αλλά τα σχεδιάζουμε και με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν διάρκεια.

Πλύσιμο και επαναχρησιμοποίηση

Πλύσιμο και επαναχρησιμοποίηση

Τα ανθεκτικά, πλενόμενα προϊόντα μας διατηρούν καθαρό το σπίτι και τη συνείδησή σας.

INT_LIC_teaser-bacteria-removal_GR2.jpg

  

Μηδέν απορρίμματα για 2 χρόνια

Μηδέν απορρίμματα για 2 χρόνια

Τα ανθεκτικά προϊόντα μας συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων από προϊόντα μίας χρήσης. Τα περισσότερα ανταλλακτικά με μικροΐνες διαρκούν για περισσότερο από δύο χρόνια, ακόμη και αν τα πλένετε συχνά.

INT_LIC_teaser-wash-and-reuse_GR2.jpg

  

Αφαιρεί το 99% των βακτηριδίων μόνο με νερό

Αφαιρεί το 99% των βακτηριδίων μόνο με νερό

Τα υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά μας με τις ισχυρές μικροΐνες μειώνουν την ποσότητα χημικών παραγόντων που είναι απαραίτητοι για βαθύ καθαρισμό, ενώ επίσης απομακρύνουν το 99% των βακτηριδίων μόνο με νερό.

INT_LIC_teaser-bacteria-removal_GR2.jpg

  
12 Spray Max + UMX LIC page2.jpg

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ VILEDA.

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ VILEDA.

  
a brand of FREUDENBERG