pragmatic cleaning with children.jpg

"​​​​​ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ MARK BOURICHTER, ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ "DADDYLICIOUS"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ MARK BOURICHTER, ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ "DADDYLICIOUS"

Οι γονείς το ξέρουν: Η γέννηση του πρώτου παιδιού είναι μια από τις πιο σημαντικές και καθοριστικές εμπειρίες στη ζωή τους. Από τη μια μέρα στην άλλη, όλα είναι διαφορετικά και ο κόσμος έρχεται τούμπα. Οι νέοι γονείς αντιμετωπίζουν επίσης μια τεράστια πρόκληση όσον αφορά τον καθαρισμό των σπιτιών τους. Η Vileda μίλησε με τον Mark Bourichter, ιδρυτή του διαδικτυακού περιοδικού DADDYlicious, το μεγαλύτερο διαδικτυακό περιοδικό για μπαμπάδες στη Γερμανία, και πατέρας ενός αγοριού 6 ετών, σχετικά με το πως γίνεται να είσαι γονέας και να διατηρείς το σπίτι καθαρό.

Daddylicious_305x305.jpg

Vileda: Πώς αποφασίσατε να χτίσετε το επάγγελμά σας γύρω από το «να είστε μπαμπάς»;

Mark Bourichter: Ίδρυσα το DADDYlicious μαζί με τον φίλο μου Kai Bösel, γιατί πραγματικά γίναμε μπαμπάδες σχεδόν ταυτόχρονα. Ο γιος μου Henri και η κόρη του Kai Mika γεννήθηκαν με διαφορά μόνο δύο εβδομάδων. Ήδη όταν οι γυναίκες μας ήταν έγκυες, παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν χιλιάδες σελίδες με χρήσιμες συμβουλές για νέες μητέρες και τίποτα για τους πατέρες. Αλλά εμείς οι άνδρες έχουμε επίσης πολλές ερωτήσεις όταν γινόμαστε πατέρες. Μπαίνουμε σε άγνωστη περιοχή και οι προτεραιότητές μας αλλάζουν εντελώς με τη γέννηση του πρώτου μας παιδιού. Και αυτό ισχύει και για τις δουλειές του σπιτιού.

Vileda: Ένα πράγμα που φαίνεται να αλλάζει με όλους τους νέους γονείς είναι η σημασία που δίνουν στον καθαρισμό του σπιτιού. Πώς ήταν αυτό για εσάς;

Mark Bourichter: Συμφωνώ. Αυτή είναι και η εμπειρία μου. Πριν γεννηθεί ο γιος μου, το σπίτι μας ήταν ένα πιο «πρακτικό» μέρος για να ζήσω. Αυτό άλλαξε γρήγορα με ένα μωρό στο σπίτι. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το σπίτι μας ως ένα μέρος για ποιοτικό χρόνο - ένα μέρος όπου μπορώ να χαλαρώσω περνώντας χρόνο με την οικογένειά μου. Πάω σπίτι και είμαι στο σπίτι πολύ πιο συνειδητά τώρα. Και φυσικά έχει γίνει πιο σημαντικό.

child plays with toys on the ground.jpg

Vileda: Τι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς να νιώθετε στο στο σπίτι σας;

Mark Bourichter:  Μια βασική καθαριότητα είναι πολύ σημαντική για μένα. Πρέπει να ομολογήσω, είμαι αρκετά σταθερός σε αυτή την άποψη. Τουλάχιστον, πριν αδειάσουμε το κουτί με τα παιχνίδια στο πάτωμα. Αλλά ως γονέας, αναπόφευκτα γίνεσαι ρεαλιστικός όσον αφορά την καθαριότητα. Με τα παιδιά δεν είναι μόνο ότι δεν έχεις πολύ χρόνο για να καθαρίσεις αλλά μπορούν να κάνουν τα πάντα άνω κάτω πολύ γρήγορα. Τα νήπια αφήνουν συχνά ένα χάος. Θα μπορούσατε να σκουπίσετε το πάτωμα αμέσως μετά από κάθε γεύμα. Γι 'αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα ο καθαρισμός να γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Τη στιγμή που είμαι στο σπίτι, θέλω να παίξω με τον γιο μου και όχι να καθαρίζω όλη την ώρα - χωρίς να έχω συμβιβασμούς στην καθαριότητα.

Vileda: Ποια είναι η απόλυτη συμβουλή καθαρισμού για νέους γονείς;

Mark Bourichter: Με πανιά καθαρισμού μικροϊνών αφαιρούμε όλες τις δαχτυλιές από το παράθυρο. Και για τους γονείς των μωρών: Αγοράστε έναν καλό κουβά για τις πάνες ενάντια στη δυσοσμία.

Vileda: Και για το πλυντήριο; Θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε αυτό το βουνό ρούχων με μικρά παιδιά;

Mark Bourichter: Ένα στεγνωτήριο είναι πολύ πρακτικό, ομολογώ. Αλλά το καλοκαίρι, όταν ο ήλιος λάμπει, προτιμώ να απλώνω τα ρούχα έξω. Αυτό εξοικονομεί χώρο και τα ρούχα στεγνώνουν πολύ γρήγορα.

Vileda: Εσείς και η σύζυγός σας έχετε συγκεκριμένες δουλειές που αναλαμβάνετε στην καθαριότητα του σπιτιού;

Mark Bourichter: Το σύνθημά μας είναι: «Όποιος δει πρώτα τη βρωμιά, θα την καθαρίσει». Θα έλεγα ότι έχουμε ίση κατανομή στις δουλειές του σπιτιού. Από ό,τι ξέρω αυτό ισχύει επίσης για στενούς φίλους. Από αυτή την άποψη, τίποτα δεν έχει αλλάξει με τα παιδιά. Ωστόσο, συνήθως φροντίζω τα σκουπίδια και τα άδεια μπουκάλια. Επίσης, για μένα ένα καθαρό αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντικό. Με τα παιδιά, ωστόσο, αυτό είναι δύσκολο να διατηρηθεί: Αφήστε μια εξάχρονη μισή ώρα στο αυτοκίνητο και χιλιάδες μικροοργανισμοί μπορούν να ζήσουν εκεί για χρόνια. Γι 'αυτό έχω πάντα ένα πανί μικροϊνών.

Involving kids in doing housework.jpg

Vileda: Και ο γιος σου; Συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού;

Mark Bourichter: Δυστυχώς, εξακολουθεί να νομίζει ότι ζει σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων all-inclusive. Προσπαθούμε απλώς να τον διδάξουμε ότι μπορεί να κάνει μερικά πράγματα και ο ίδιος. Δεδομένου ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει βόλτα με το ρομπότ καθαρισμού μας, έχει επίσης χάσει το ενδιαφέρον για αυτό. Αλλά είναι μόνο έξι ετών, οπότε έχουμε ακόμα χρόνο να το δουλέψουμε.

Banner_it-feels-great_Bliss_1600x200.jpg
a brand of FREUDENBERG