καθαρισμός δαπέδων από πλακάκια

        

GS_ViledaWMo_238_33528.jpg

Τα δάπεδα από πλακάκια αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για το σπίτι, λόγω της μεγάλης επιλογής σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων. Είναι, επίσης, εύκολα στη συντήρηση και ανθεκτικά, ειδικά αν τα φροντίζετε σωστά καθώς περνάει ο χρόνος. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που κάνουν τον καθαρισμό των δαπέδων με πλακάκια απλό και αποτελεσματικό. Συχνά, απαιτούνται διαφορετικά βοηθήματα καθαρισμού για διαφορετικές απαιτήσεις. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε σωστά τα πλακάκια δαπέδου. Στη Vileda θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα εργαλείων καθαρισμού δαπέδων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε τον ιδανικό συνεργάτη για κάθε εργασία, κάνοντας τις καθημερινές δουλειές όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να καθαρίζετε δάπεδα με πλακάκια με τα καλύτερα προϊόντα, μαζί με συμβουλές και υποδείξεις για να κάνετε τη ρουτίνα καθαρισμού σας εύκολη!

Πώς να καθαρίζετε τα δάπεδα από κεραμικά και πορσελάνινα πλακάκια;

Τα κεραμικά και πορσελάνινα πλακάκια καθαρίζονται εύκολα:
 

  1. Σκούπισμα δαπέδου με μια κλασική ή ηλεκτρική σκούπα: Ξεκινήστε αφαιρώντας τις βρομιές, τη σκόνη και τα υπολείμματα από την επιφάνεια των πλακιδίων. Χρησιμοποιήστε μια ή μια ηλεκτρική σκούπα με εξάρτημα βούρτσας για να σκουπίσετε ολόκληρο το δάπεδο.
  2. Πέρασμα με νερό: αν χρησιμοποιείτε μια σφουγγαρίστρα υψηλής ποιότητας με μικροΐνες, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε χημικά. Απλά σφουγγαρίστε με καθαρό νερό σε συνδυασμό με ένα μαξιλάρι μικροϊνών. Η προηγμένη τεχνολογία μικροϊνών κάνει τα πατώματά σας να λάμπουν και απομακρύνει πάνω από το 99% των βακτηρίων και των ιών. Αν σας αρέσει η μυρωδιά φρέσκου λεμονιού ή λεβάντας ή πορτοκαλιού μετά τον καθαρισμό, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για το καθάρισμα. Με έναν ηλεκτρικό ατμοκαθαριστή, δεν χρειάζεστε καθόλου καθαριστικά. Η δύναμη του ατμού, σε συνδυασμό με την πρώτης τάξεως ποιότητα καθαρισμού του μαξιλαριού μικροϊνών, εξαλείφει το 99,9% των βακτηρίων από το πάτωμα.

  1. Στέγνωμα δαπέδου: αυτό θα αποτρέψει το γλίστρημα και θα διατηρήσει τη λάμψη στα πλακάκια. Με τη χρήση των συστημάτων καθαρισμού της Vileda, η περιεκτικότητα της σφουγγαρίστρας σε υγρασία μπορεί να προσδιοριστεί με τον βέλτιστο τρόπο, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη για μετέπειτα στέγνωμα.

Πώς να καθαρίσετε τα άλατα στα πλακάκια;

Οι λεκέδες από άλατα είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στα μπάνια και τις κουζίνες. Όταν εμφανίζονται οι πρώτες εναποθέσεις αλάτων στα πλακάκια, το κιτρικό οξύ, για παράδειγμα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Απλώς αναμείξτε 30 γραμμάρια με ένα λίτρο νερό και περάστε τα πλακάκια με το μείγμα. Τα άλατα απομακρύνονται αποτελεσματικά και μένει ένα ευχάριστο άρωμα φρεσκάδας. Ω ναι, το κιτρικό οξύ έχει και απολυμαντική δράση!

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πολυεργαλείο των οικιακών προϊόντων, δηλαδή το ξίδι. Απλώς αραιώστε λίγο λευκό ξίδι με νερό και σφουγγαρίστε το δάπεδο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αφαιρεθούν όχι μόνο οι λεκέδες από άλατα, αλλά και οι βρομιές.

Πώς να καθαρίσετε το δάπεδο με πλακάκια στην κουζίνα;

Ξεκινήστε τον καθαρισμό του χώρου σκουπίζοντας με μια ηλεκτρική ή κλασική σκούπα για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες, τα ψίχουλα και τα υπολείμματα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε ένα δάπεδο από πλακάκια και να επιτύχετε αποτελεσματικά και υγιεινά αποτελέσματα είναι η χρήση μιας σφουγγαρίστρας ατμού. Γεμίστε τη με νερό, βάλτε τη στην πρίζα και απομακρύνετε τη σκόνη, τις τρίχες και άλλα σωματίδια.

Στη συνέχεια, σφουγγαρίστε το δάπεδο, ξεπλύνετε και στεγνώστε το με ένα πανί χωρίς χνούδια ή με μια σφουγγαρίστρα από μικροΐνες.

Αυτά τα βήματα βοηθούν στην αποφυγή εμφάνισης κηλίδων νερού και στη διατήρηση της λάμψης των πλακιδίων της κουζίνας σας.

Πώς να καθαρίσετε το δάπεδο με πλακάκια στο μπάνιο;

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τον καθαρισμό των δαπέδων από πλακάκια. Ο τακτικός καθαρισμός του δαπέδου βοηθά στην απομάκρυνση της βρομιάς, των βακτηρίων και άλλων στοιχείων που μπορεί να συσσωρευτούν στο δάπεδο. Αυτό προάγει την καλή υγιεινή, αποτρέπει την εξάπλωση μικροβίων και συμβάλλει στη διατήρηση ενός φιλόξενου και καθαρού μπάνιου.

Γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα Vileda SuperMocio Microfibre. Βάλτε τη σφουγγαρίστρα στο νερό, στύψτε την περίσσεια υγρού και σφουγγαρίστε το πάτωμα τμηματικά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές γύρω από την τουαλέτα, τη μπανιέρα και τον νιπτήρα.

Για επίμονες κηλίδες ή υπολείμματα σαπουνιού, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών Vileda Microfibre βρεγμένο με ζεστό νερό. Τρίψτε απαλά την περιοχή μέχρι να απομακρυνθεί η κηλίδα.

Πώς να κάνετε τα πλακάκια να γυαλίζουν;

Το να πετύχετε γυαλιστερά πλακάκια δαπέδου είναι πιο εύκολο απ' ό,τι νομίζετε.

Απλώς αναμείξτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας με ζεστό νερό και απλώστε την πάνω στα πλακάκια σας χρησιμοποιώντας μια υγρή σφουγγαρίστρα ή ένα σφουγγάρι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για αρκετά λεπτά πριν το σκουπίσετε και, στη συνέχεια, δείτε τα πλακάκια σας να αρχίζουν να λάμπουν ξανά! Με αυτό το απλό κόλπο στο οπλοστάσιό σας, μπορείτε να πείτε αντίο στα θαμπά πλακάκια μια για πάντα.

Συνιστούμε γενικά να δοκιμάσετε τις συμβουλές καθαρισμού σε μια μη εμφανή περιοχή του δαπέδου εκ των προτέρων. Ή ακόμα καλύτερα, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του δαπέδου ή των πλακιδίων σας, ο οποίος μπορεί να σας δώσει ακριβείς οδηγίες για τη φροντίδα του δαπέδου σας.

Πώς να καθαρίσετε τους αρμούς των πλακιδίων;

Ακόμα και στο καλύτερο νοικοκυριό, εμφανίζονται κατά καιρούς αντιαισθητικοί αποχρωματισμοί και επικαθίσεις στους αρμούς των πλακιδίων. Οι γραμμές των αρμών λειτουργούν σαν μαγνήτης για τη βρομιά, με αποτέλεσμα να δείχνουν αποχρωματισμένες και θαμπές. Ωστόσο, με λίγη οδοντόκρεμα και μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορούν να καθαριστούν στην εντέλεια. Αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγο και στη συνέχεια σκουπίστε τα ξανά με καθαρό νερό.

Διατηρήστε την καθαριότητα και τη φρεσκάδα των αρμών των πλακιδίων του δαπέδου σας με αυτή την απλή, αλλά ισχυρή μέθοδο καθαρισμού.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα πλακάκια του δαπέδου;

Εξαρτάται από την κίνηση και τη δραστηριότητα στο σπίτι σας, αν και συνιστούμε να σφουγγαρίζετε ή να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τα δάπεδα με πλακάκια δύο φορές την εβδομάδα.

Συμπέρασμα

Όπως είδαμε, δεν χρειάζεστε σκληρά χημικά ή καθαριστικά διαλύματα για να καθαρίσετε τα δάπεδα από πλακάκια. Με τα σωστά προϊόντα υψηλής ποιότητας, είναι κυρίως το νερό το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την ομορφιά και τη μακροζωία τους.

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα καθαρισμού της Vileda και επιλέξτε τα καλύτερα εργαλεία για έναν πεντακάθαρο χώρο. Αναβαθμίστε τη ρουτίνα καθαρισμού σας σήμερα!

a brand of FREUDENBERG